Már a Spanyol Nagydíjon beveti a második specifikációjú erőforrását a Ferrari

Ferrari Fotó: Kaiser Erika

A Ferrari a Spanyol Nagydíjon már a második specifikációjú erőforrást fogja alkalmazni. Az olaszok abban reménykednek, hogy az új fejlesztéseknek köszönhetően legyőzhetik a Mercedest a hétvégén.

A téli tesztidőszak alatt úgy tűnt, a Scuderia rendelkezik a legjobb autóval, ám az első versenyhétvége után már látszott, hogy az Ezüst Nyilak ismét előnyben vannak a vetélytársaikhoz képest. Eddig csak Bahreinben volt reális esélye az olaszoknak a futamgyőzelemre, ám Charles Leclerc autójának meghibásodása szertefoszlatta a patinás csapat győzelemről szőtt álmait a szahíri éjszakában. A Mercedes négy futamból négyet megnyert, és tetemes előnyre tett szert. A Ferrari sem akar lemaradni, ezért hozta előrébb az új motor bevetésének időpontját, ugyanis azt remélik, hogy az új hajtáslánc segítségével sikerül legyőzniük a német istállót.

,,Le vagyunk maradva jelenleg a bajnokságban, ezért fel kell zárkóznunk, tisztában vagyunk azzal, hogy emiatt a fejlesztési munkálataink kulcs fontosságúak lesznek ebben a szezonban. Egy új aerodinamikai csomagot vittünk Bakuba, és Barcelonában is jönnek újdonságok erre a területre. Mindazonáltal egy új erőforrással fogunk előrukkolni, amit a tervezett idő előtt alkalmazunk, ugyanis csak Kanadába vittük volna el eredetileg a második specifikációjú motorokat. A Shell szoros együttműködésben dolgozik a csapatunkkal, ezért az új hajtáslánchoz kifejlesztettek egy új verseny-üzemanyagot, ami már az új erőforrással debütálhat az elkövetkezendő nagydíjon növelve ezzel az erőforrás teljesítményét.

,,Ezeknek a dolgoknak a megvalósítása a komoly csapatmunka eredménye, ugyanis mindenki azon dolgozott, hogy ezek a fejlesztések idő előtt felkerüljenek az autóra” –nyilatkozta Mattia Binotto a Ferrari csapatfőnöke.

Racingline.hu

Szóljon hozzá!

2 + 1 =