A Ferrari nem támogatja az egységes alkatrészek bevezetését

Ferrari, Vettel Fotó: Kaiser Erika

A Ferrari csapatfőnöke Mattia Binotto nemrég kijelentette, hogy csapata nem rajong az egységes alkatrészek bevezetésért.

A Liberty Media és az FIA belátta, hogy túl nagy költségekkel jár az, ha valaki nevezni akarna és működtetni szeretne egy csapatot a sportágban. Ezen felbuzdulva közösen úgy döntöttek, hogy lépéseket kívánnak tenni ez ellen és 2021-től bevezetnék a kötelező egységes elemek használatát. Ez egyelőre fékeket és a váltókat érintené, ám a Ferrari ennek az ötletnek nem híve, sőt azt is kijelentették, hogy nem tetszik nekik az az irány, amerre az F1 halad.

,,Mi a Ferrarinál mindig is elleneztük az egységes alkatrészek bevezetésének ötletét, ugyanakkor tisztában vagyunk azzal, hogy kontrollálnunk kell a költségeket és kiadásokat, azonban ezért kerül bevezetésre majd a költségvetési sapka is, aminek kapcsán szintén meg kell találnunk majd az egyensúlyt. A szabványosításnak elsősorban csak akkor van értelme, ha bizonyítottan spórolni lehet vele, azonban törődnünk kell az F1 DNS-vel is, aminek ez az elv nem része.

Példának okért, ha egységesítjük a felnik gyártását és mindenkinek a szabványt kell használni, akkor főleg az esztétikai szempontok alapján ítélve úgy vélem, hogy kívülről ez nem nézne ki jól, azt hihetnék, hogy az autók nem különböznek egymástól a festésüket leszámítva. Először is meg kell vizsgálnunk milyen eredményekkel, jár ez a tender, majd pontosan ki kell értékelnünk azt, ám nagyon óvatosan kell bánnunk ezzel az ötlettel.” –nyilatkozta a Ferrari csapatfőnöke.

Racingline.hu


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!