Engedély nélküli autószerelőt iktattak ki a pénzügyőrök

autószerelő Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Békés megyei munkatársai olyan autószerelő műhelyre bukkantak, ahol feketén dolgozó autószerelőt, illegális diagnosztikai eszközt és szoftvert találtak.

A pénzügyőrök az ellenőrzéskor a szerelőaknával és szerszámokkal felszerelt autójavító műhely udvarán 21 javításra váró gépjárműre bukkantak. Kiderült, hogy a műhelyben olyan diagnosztikai eszközt és szoftvert használtak, melyekre a különböző szerzői jogdíjakat nem fizették meg, ráadásul a műhelyt üzemeltető férfi bejelentés és adószám nélkül végezte munkáját.

hirdetés

A pénzügyőrök lefoglalták a mintegy 4,5 millió forint piaci értékű diagnosztikai eszközt és szoftvert, és szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok, valamint iparvédelmi jogok megsértése bűntette miatt eljárást indítottak. A férfi részére az adószám nélkül végzett gazdasági tevékenység miatt kiszabandó bírság összege elérheti az 1 millió forintot.

Az engedély nélkül végzett tevékenység az állami költségvetés és a tisztességes vállalkozók mellett a vásárlókra is komoly veszélyt jelent, hiszen megfelelő bizonylat nélkül egy esetleges hiba esetén reklamálni sem lehet.

 

Szóljon hozzá!

+ 63 = 67