Briatore: A Mercedes egy teljesen másik ligában játszik

mercedes Fotó: Kaiser Erika

A Mercedes ötödik kettős győzelmét szerezte meg idén, ennek kapcsán pedig egyre több szakértő véli úgy, hogy a német alakulat megállíthatatlan lesz ebben az évben.

Szinte hibátlan eddig a német istálló mérlege, és a Spanyol Nagydíjon mutatott teljesítményük alapján, egyre többen gondolják azt, hogy a többiek nem fognak tudni beleszólni a világbajnokságba, csak a Mercedes két pilótája lesz az, aki megküzd a legfényesebb trófeáért. A Ferrari Bahreinben Charles Leclerc révén erős hétvégét produkálhatott volna, ám egy motorhiba megakadályozta, hogy a monacói megszerezze első futam győzelmét, azóta pedig nem brillírozik a Scuderia. Az olaszok két héttel előbb vetették be a második specifikációjú motorjukat, ám az se vitte őket közelebb a fő riválisukhoz. Mattia Binotto elismerte, talán az alapoknál keresendő a probléma forrása, azonban a Ferrarit sürgeti az idő, ugyanis minél tovább keresgélik a megoldásokat, annál jobban húz el tőlük a Mercedes.

Flavio Briatore is felszólalt a látottak kapcsán, szerinte az az eredménysorozat, amit az Ezüst Nyilak produkáltak, bizonyítja, hogy az istálló egy teljesen másik ligában játszik, mint a többiek.

hirdetés

,,A barcelonai pálya az a hely, ahol ki szokott derülni az igazság. Ha itt rosszul mész, akkor nem leszel képes harcba szállni a világbajnoki címért, még akkor se, ha az interjúk során azt hangoztatod, hogy minden rendben van. A Ferrari jelenleg a Red Bullal harcol, míg a Mercedes egy másik ligában játszik.”

Szergej Szirotkin egyetért a Renault korábbi csapatfőnökével, bár szerinte a versenynaptárban akadhatnak majd olyan pályák, ahol a Ferrari lehet előnyben, ám ő is úgy véli, hogy az olaszok bajnoki esélyei már végleg elszálltak.

,,Lesznek olyan pályák, ahol a Ferrari majd gyors lesz, ám mindent összevetve, idén már nem fognak tudni beleszólni a világbajnoki címek sorsába.”

Chrisitan Horner is hasonló véleményt fogalmazott meg az elmúlt a héten, a brit csapatfőnök egyenesen a Mercedes bajnokságának titulálta a 2019-es évet.

,,Az idei év a Mercedes bajnoksága lesz, nézzük csak meg az eredményeiket, öt futam után, a maximálisan megszerezhető pontokból, csak hármat veszítettek. A teljesítményük elképesztő, mindig is jól mentek Barcelonában, ám öt kettős győzelem egymás után, ez mutatja, mennyire dominálnak a szezonban. Ugyanakkor, senki sem legyőzhetetlen, hiszen egyetlen sikerszéria sem tart örökké. Megvannak az eszközeink arra, hogy legyőzzük őket, és minden egyes futamon meg próbálunk majd felülkerekedni rajtuk.”

Racingline.hu


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!