Pályázati támogatással új műsorral jelentkezik a 98.4 Mega Rádió

mega Fotó: Pixabay

Ismét pályázatot nyert a Mega Rádió, Békés megye legnagyobb hallgatói elérésű rádiója. Ezúttal műsortámogatást kapott egy Csabai Híradó néven újjáéledő, a délutáni órákban hallható hírműsorra a 98.4-es frekvencián.

hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a közelmúltban öt évre meghosszabbította a Békés megye legnagyobb rádiós hálózatának gerincfrekvenciáján működő Mega Rádió szolgáltatói jogosultságát. Most pedig a Magyar Média Mecenatúra Program legutóbbi fordulójában 3 232 000 Ft vissza nem térítendő forráshoz jutott többek között a 98.4 Mega Rádió is. A támogatásból egy helyi tartalmakkal gyártott Csabai Híradó című műsort tervez megvalósítani a médium, amely délután 14 órától lesz majd hallható a 98.4-es frekvencián.

hirdetés
Mit kell tudni a pályázatról?

A pályázatban az állandó műsorok támogatására a Médiatanács fordulónként legfeljebb 75.000.000 Ft-ot, a négy fordulóra mindösszesen 300.000.000 Ft-ot különít el. Az állandó műsorszám egy adására elnyerhető maximális támogatás hírműsor esetén 9.000 Ft. Szolgáltató magazin esetén 45.000 Ft, tematikus magazin esetén 45.000 Ft. A pályázati eljárás négy negyedéven keresztül minden hét azonos napján/napjain, azonos időpontban rendszeresen jelentkező közszolgálati célú rádiós műsorszám támogatott időszakban történő folyamatos készítésének és adásba szerkesztésének vissza nem térítendő támogatása, ütemezett elő- és utófinanszírozás formájában.

Milyen lesz a Csabai Híradó?

A műsor célja a Békéscsabán és vételkörzetében élő lakosság számára a friss, helyi információk továbbítása. A Csabai Híradót minden nap 14 órától hallhatják a frekvencia hallgatói. A tervek szerint a műsorban elhangzó híranyagok kifejezetten a helyi témákat, önkormányzatok, civil szervezetek, polgári védelmi szervezetek, oktatási intézmények, stb. közleményeit, tájékoztató anyagait dolgozzák majd fel.

Kapcsolódó tartalom:

hirdetés

Szóljon hozzá!

72 − 62 =