Bemutatták a Békés történetéről írt új könyvet

BÉKÉS Fotó: István Péter

A várossá nyilvánítás 46. évfordulóján jött ki a nyomdából a Fejezetek Békés város történetéből című kötet. a könyv bemutatóját május 20-án tartották a Püski Sándor Könyvtárban.

hirdetés

A könyv szerzői – S. Turcsányi Ildikó, Mucsi András és dr. Seres István – beszéltek a kiadványról az olvasást kedvelő közönség előtt. “Ez a mű egyetlen békési könyvespolcáról sem hiányozhat” – mondta el elöljáróban Izsó Gábor polgármester. Hozzátette: Békés büszke azokra a tudományos kutatómunkát végző személyekre, akik ezt a kiadványt szerzőként jegyzik.

hirdetés

A kötetet Békés Város Önkormányzata adta ki 1000 példányban. Az ötletgazda Mucsi András volt. Elmondta, hogy a szerzők társadalmi munkában dolgoztak. A középkori és a 20. századi részt S. Turcsányi Ildikó írta, a koraújkorról és újkorról dr. Seres István értekezett. Míg az egyházi vonatkozásokat Mucsi András világította meg. Mindannyian korábbi publikációik alapján is dolgoztak.

A könyvbemutatón elhangzott, hogy tervben van egy átfogó várostörténeti könyv megírása, kibővített szerzői gárdával. De ehhez 5-6 vagy akár 10 évre van szükség, és még keresik hozzá az anyagi forrást. A Fejezetek Békés város történetéből című kiadvány egyébként ennek a leendő monográfiának az előtanulmánya, amely a széles közvéleményt szólítja meg. Gazdag képanyaggal, szép kivitelben ajándékkönyvként is értékes lehet.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 64 = 70