Több millió forintos csalást követett el két nő és egy férfi

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Egy 29 éves pécsi nő, valamint egy 68 éves békéscsabai nő és 39 éves fia éveken keresztül több millió forintot csaltak ki különböző ürügyekkel egy idős békéscsabai házaspártól. A Békéscsabai Járási Ügyészség jelentős kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat ellenük.

hirdetés

A 68 éves nő és 39 éves fia 2013-ban öröklési szerződést kötöttek egy békéscsabai idős férfival. Ebből kifolyólag járni kezdtek az idős férfi békéscsabai, Kazinczy lakótelepen található lakásához. Ennek során összeismerkedtek a lépcsőházban lakó idős házaspárral, és az idős sértettek bizalmát elnyerve 2013 júniusától 2014 januárjáig több részletben összesen 2 millió Ft-ot csaltak ki tőlük különböző ürügyekkel. Lakásuk tehermentesítésére, az eltartásukban álló személy ellátására, adósságainak kiegyenlítésére, majd temetési költségekre hivatkozással. Azt ígérték, hogy vissza fogják fizetni a kölcsönöket, ez azonban nem állt szándékukban. 2015 nyarán ismét felvették a kapcsolatot a sértettekkel és további kölcsönöket – több, mint 500.000.-Ft-ot – kértek tőlük arra hivatkozva, hogy azok segítségével korábbi tartozásukat rendezik, erre azonban most sem került sor.

A férfi terhelt 2017 tavaszán élettársi viszonyt létesített egy 29 éves pécsi nővel és őt is bevonta a csalások elkövetésébe. Az anya és a fia elhitették a sértettekkel, hogy a házukat értékesíteni fogják és abból kifizetik korábbi tartozásaikat. A ház vevőjeként a 29 éves nőt mutatták be, aki álnéven bemutatkozva, hamis személyigazolvány felhasználásával 900.000.-Ft kölcsönt kért és kapott az idős pártól arra hivatkozva, hogy külföldi örökségéhez ennek segítségével hozzá fog jutni. A kölcsönt nem adta vissza, de a nő ezt követően is tartotta a kapcsolatot a sértettekkel. Elmondta nekik valós személyes adatait, a bizalmukba férkőzött és 6 hónap alatt további 16 millió Ft-ot csalt ki tőlük hamis ürügyekkel, így átutalási költségre, illetékre, állami támogatás igénylésre hivatkozva.

A Békéscsabai Járási Ügyészség a két nő és a férfi ellen jelentős kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat. A járási ügyészség vádiratában a 29 éves nővel szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta. Valamint azt, hogy a bíróság tiltsa el a közügyek gyakorlásától, míg a 68 éves nőt és a 39 éves férfit felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje. Az okozott kárt is meg kell a vádlottaknak térítenie. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróságon folytatódik – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

1 + 5 =