A Haas kérte, hogy intsék ki a pilótáikat fekete zászlóval a szabadedzésről

Haas Fotó: Varga András

Günther Steiner elismerte, ők kérték meg az FIA-t, hogy fekete zászlóval intse ki a szabadedzésről Romain Grosjeant és Kevin Magnussent, ugyanis a két pilóta nem figyelt a jelző táblán kilógatott információra.

Mindenkit meglepett a felirat az első szabadedzésen, mikor az amerikai csapat mindkét versenyzője megkapta a rettegett zászlójelzést. A fekete zászlót általában akkor használják, ha egy versenyző veszélyes manővert hajt végre, amivel kockáztatja vetélytársai épségét, ám ebben az esetben erről szó sem volt. IT problémákkal küszködött a Haas, szinte minden kapcsolatuk megszakadt a pályán autózó pilótáikkal. A szokások táblán próbálták őket visszahívni a bokszba, ám ők nem figyeltek oda erre, ezért más megoldást kellett találnia az olasz csapatfőnöknek, ekkor kérték a Nemzetközi Automobil Szövetség segítségét, akik megoldották a problémát.

,,Volt egy kis problémánk a technikai eszközeinkkel. Egyszer csak eltűntek az adatok, nem volt rádió kapcsolatunk sem, így nem tudtunk kommunikálni a versenyzőkkel, sőt azt se láttuk, hogy viselkedik az autó, ezért nagyon gyorsan vissza kellett volna jönniük. Kitettük a táblára nekik ezt az információt, ám nem figyelték azt, ezért azzal az ötlettel álltunk elő, hogy megkérjük a versenyigazgatót, hogy intsék ki őket fekete zászlóval, ugyanis ezután azonnal be kell állniuk a bokszba. Ennyi történt, ám úgy látom mindenki egy kicsit túl izgatott lett a történtek miatt. Túl kreatívak voltunk ezzel kapcsolatban. Csak segítséget kértünk annak érdekében, hogy a pilótáink arra fókuszáljanak, hogy vissza kell jönniük. Végül beértek, kiküszöböltük a problémát, majd az utolsó 20 percben ismét kiküldtük őket.”-magyarázta a történteket a Haas csapatfőnöke.

Racingline.hu

Szóljon hozzá!