Hamilton: Életem legnehezebb versenye volt

hamilton Fotó: Kaiser Erika

Lewis Hamilton érzése szerint a 2019-es Forma-1-es Monacói Nagydíj élete legnehezebb viadala volt, és miután megnyerte a versenyt, győzelmét a nemrég elhunyt Niki Laudának ajánlotta.

hirdetés

A brit egy végletekig kiélezett futam végén örülhetett, hiszen Max Verstappen a legutolsó pillanatig nyomás alatt tartotta. Ez leginkább annak volt köszönhető, hogy Hamilton a közepes gumikon volt, míg a többi riválisa a keményen, a hollandot is beleértve. A későbbi nyertes pedig egész verseny alatt hangoztatta, hogy nem az övé a jó stratégia.

A nagydíj után Hamilton így nyilatkozott: „Egyértelmű, hogy ez életem legnehezebb versenye volt. Mindazonáltal mai győzelmemet Niki Laudának ajánlom, aki nagy hatással volt a csapatunkra, és tudom, hogy valahol odafönt kalapját emeli. Próbáltam koncentrált maradni, és büszkévé tenni. Egész hétvégén ez volt a cél. Nagyon fog hiányozni.”

„Sosem vezettem ennyire elhasznált kerekekkel, esetleg még 2007-ben, Sanghajban, a McLarennel. Remek a közönség, remélem nem volt unalmas. Nem jöhettem ki a boxba, de szerintem a rossz gumikat kaptam. A csapat viszont elképesztő munkát végzet, és örülök, hogy részese lehetek ennek.”

Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

96 − 94 =