Programokban gazdag volt az idei gyermeknap

Fotó: Szarvas Péter / Facebook

A gyermeknap évtizedek óta május utolsó vasárnapja országszerte. Békéscsabán is számos helyszínen várták a kicsiket-nagyokat.

hirdetés

A gyerekek számára szervezett szórakoztató programokat a Városi Gyermeknap keretében többek között a Békés Megyei Könyvtár, a Munkácsy Mihály Múzeum és a Csabagyöngye Kulturális Központ. A jó időnek is köszönhetően igen nagy volt az érdeklődés a rendezvények iránt. A múzeumban például ügyességi játékok, aszfaltrajzolás, régészeti homokozó, középkori fegyverbemutató, leporelló kötészet, kreatív sarok: Munkácsy hűtőmágnes, gyöngyékszer és spatula figura készítés, valamint arcfestés is várta az érdeklődőket. A könyvtárban robotos játékok, képeslap készítés, diafilmvetítés, festés, játszóház, és társasjátékok sora szerepelt a programban. A kulturális központ játszóházzal, ugrálóvárral, KRESZ-parkkal, élményfotózással és a Dogland Alapítvány terápiás kutyáival készült a fiataloknak.

hirdetés

Szarvas Péter polgármester a gerlai, Wenckheim Társaság által szervezett gyermeknapra látogatott ki, ahol sok vidáman nyüzsgő gyermeket láthatott önfeledten játszatni. “A régi idők gyermeknapjait idéző játékokkal, zsákban futással, gólyalábazással, lovaglással, csúzliházzal, játszóházzal és ügyességi versenyekkel tarkított programsor rengeteg családot kicsalt a Kastélyparkba.” – írta közösségi oldalán a városvezető.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

83 − = 78