Rekordlétszámot hozott a karate magyar bajnokság

karate Fotó: Magyar Karate Szakszövetség

Minden korábbit felülmúló nagyságú mezőny vett részt az idei karate magyar bajnokságon. Több mint ezer nevezést adtak le az indulók.

A Megyeri úti Jégcsarnokban megrendezett kétnapos viadalon a felnőtt döntők során a legjobb hazai karatésok többsége megvédte bajnoki címét. Köztük a minszki Európa Játékokra kijutott két magyar klasszis, Hárspataki Gábor és Tadissi Martial.

hirdetés

A felnőtteknél a sportág jövő évi olimpiai debütálásán való részvételért küzdő válogatott versenyzők uralták a mezőnyt. Az egyéni kategóriák 12 tavalyi aranyérmese közül kilencen ismét a dobogó tetejére állhattak fel. Formagyakorlatban most is Nagy Botond és Sterck Laura diadalmaskodott, küzdelemben a férfiaknál Fehér Péter (60 kg), Tadissi Martial (67), Hárspataki Gábor (75) és Molnár Dániel (+84 ) ezúttal is legyőzhetetlen volt, míg a nőknél Molnár Réka (55), Varga Fruzsina (61) és Bartha Nikola (+68) lett idén is első súlycsoportjában.

Az újpesti eseményen új kategóriák is bemutatkoztak. Először avattak magyar bajnokokat a masters korosztályokban – a 30, 40 és 50 év felettiek között. A para-karatésok versengése ugyanakkor az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is a program része volt.

Két kvalifikációnak is helyt adott a legrangosabb magyar karate verseny: kiválasztották a júniusban Budapesten sorra kerülő ISF CombatGames magyar karatés indulóit, és a mb állomása volt az őszi chilei kadet, junior és U21-es világbajnokság pontszerző sorozatának – tájékoztatott a Magyar Karate Szakszövetség.

 

Szóljon hozzá!

+ 52 = 56