Marko: Kivételezés zajlik a Forma-1-ben!

Fotó: Kaiser Erika

A Red Bull tanácsadója Helmut Marko szerint a versenybírók igazságtalanok voltak, amikor megbüntették Max Verstappent a Monacói Nagydíjon.

A holland pilóta öt másodperces büntetést kapott, miután a csapata a veszélyesen engedte ki őt a bokszutcában. Az eset miatt összeért Bottasszal, akinek defektje lett, de a Red Bull is megsérült. Így hiába látta meg másodikként a kockás zászlót, a büntetése miatt végül csak a negyedik lett.

„Bottas előtt voltunk, de úgy tűnik, hogy Max nem tud a versenybírók szemében jót tenni. Rájöttem, hogy nem ők a legnagyobb rajongói!” – fakadt ki Marko.

A holland versenyzőnek a másik Mercedesszel is volt incidense a versenyen. A futam végén Verstappen az alagút végén próbálta megelőzni a futamgyőzelemért a címvédőt, ám nem sikerült és kicsit össze is értek. A Red Bull versenyzője elmondta a csapatának, hogy úgy érezte, Hamilton bemozdult elé az ideális éven. Marko szerint ezért meg kellett volna büntetni a britet.

Ám ez végül nem történt meg, az osztrák szerint pedig azért, mert Hamilton a sisakjával Lauda előtt tisztelgett, és emiatt kivételezett vele az FIA.

Racingline.hu


Kövessen minket Facebookon!