Júniussal a nyárias idő is megérkezik

Meleg idő köszönt ránk hétvégétől, egyre többfelé 25 fok fölötti maximumokkal. A záporok, zivatarok viszont nem tágítanak.

hirdetés

Záporos-zivataros szerdát követően csütörtökön északon és nyugaton tartósabban esős idő várható, igaz a csapadék mennyisége a nap folyamán fokozatosan csökkenni fog. Hűvös időre, 12-17 fokos maximumokra számíthatunk. Ezzel szemben az Alföld nagy részén fel-felszakadozik a felhőzet. Elszórtan alakulhatnak ki záporok, délkeleten zivatarok is, délutánra pedig 18 és 23 fok közé melegszik a levegő. A Dunántúlon és északkeleten többfelé erős lehet az északias szél.

hirdetés

Péntektől egyre melegebb, kevésbé nedves légtömegek érkeznek, így csökken a záporok, zivatarok száma és területi előfordulása is. A hét utolsó munkanapján már országszerte több lesz a napsütés, a megnövekvő gomolyokból a középső és keleti tájakon alakulhat ki elszórtan zápor, egy-egy zivatar. Az élénk északias szélben délutánra 19-25 fokig melegszik a levegő.

Szombaton csak helyenként délen és keleten, vasárnap északon, északnyugaton és nyugaton kevesebb helyen, máshol szórványosan számíthatunk délutáni záporokra, zivatarokra, de az ország nagy részén napsütésből sem lesz hiány. Élénk, néhol erős lehet az északi-északkeleti szél. Melegszik az idő, egyre többfelé elérjük, meghaladjuk a 25 fokot, és hajnalonként is egyre kevésbé hűl majd le a levegő.

A jövő hét elején a hétvéginél több helyen lehet zápor, zivatar, de marad az időjárás nyárias jellege, a hőmérsékletben lényeges változás nem várható – írja az Időkép.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 84 = 87