Jól szerepeltek az orosháziak a kyokushin karate Európa-bajnokságon

kyokushin Fotó: Gregor László

Győrben rendezte meg a International Karate Organization Kyokushinkaikan Union elnevezésű nemzetközi kyokushin karate szervezet az XII. Európa-bajnokságát.

hirdetés

Mind a felnőttek, mind az utánpótlás részt vett a bajnokságon küzdelem (kumite) és formagyakorlat (kata) versenyszámokban. Nagy mezőny, ötszázon felüli versenyzői létszám, összesen 20 nemzet képviseletében. Színvonalas küzdelmek, remek hangulat jellemezte a versenyt. Az is örömteli, hogy több nemzetközi kyokushin karate szervezet képviselői is eljöttek, bizonyítva, hogy a kyokushon karatésok közössége egy nagy családot alkot.

hirdetés

Ebben a “nagy családban” az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület tagjai nagyon aktív családtagoknak számítanak. Shihan Zsiga Zsolt VI.DAN tanítványai több nemzetközi szövetség világversenyein is elindulnak. Legtöbbször kiváló eredményekkel térnek haza, ahogyan most is tették. Küzdelemben a junior korosztályú Liszkai Szilárd a kőkemény kazahokkal és egy orosz versenyzővel csapott össze. A volt szovjet utódállamok a küzdősportokban mindig nagyon jók és ebben a mezőnyben fokozottan értékes Szilárd nagy csatákban megszerzett bronzérme.

A formagyakorlat (kata) versenyszámban a fiatalabb korosztály jeleskedett. Fábián Lara mögött már számos sikeres verseny áll, most sem vallott szégyent. Megszerezte az Európa-bajnoki bronzérmet. A gyermekeknél Alzubi Alhassun nagyon szépen mutatta be formagyakorlatát és ezüstérmet szerzett. Shihan Zsiga Zsolt edző érthetően elégedett volt, annak ellenére, hogy két formagyakorlatos érmes versenyzője a rendkívül szoros versenyben akár aranyérmes is lehetett volna. Az is biztató, hogy mind a három utánpótlás korosztály (junior, serdülő, gyermek) szerzett érmet, ami azt jelzi, hogy nem lesz gond a folytonossággal, kik lépjenek a mai felnőtt élversenyzők helyére.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

29 − 28 =