Fokozottan ellenőrizték az autósokat Orosházán

Ittas, orosházán, traktort, Békéscsabán Fotó: police.hu

Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartott a rendőrség Orosházán. Volt, aki 56 km/órával lépte túl a megengedett sebességet. Egy másik autós két éve lejárt műszaki érvényességi idejű járművel közlekedett, egy gépkocsiban pedig a padlón utazott egy gyermek.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztálya és Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztálya 2019. május 28-án fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartott Orosházán. Az akció célja a szabálytalan járművezetők forgalomból való kiszűrése, ezáltal a balesetveszély csökkentése, a közlekedésbiztonság javítása volt. A 12 órától 18 óráig tartó ellenőrzés során a rendőrök több mint 200 közlekedőt igazoltattak, 47 esetben helyszíni bírság, illetve közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték a szabálytalankodókat, és két szabálysértési feljelentést tettek. A gyorshajtás miatt felelősségre vont járművezetők között volt olyan, aki a megengedett 90 helyett 146 km/óra sebességgel hajtott. Az ellenőrzés idején többször eleredt az eső és viharos szél is fújt, tehát az útviszonyok, a látási viszonyok is indokolták volna a fokozott óvatosságot, a sebesség csökkentését.

Az egyik leállított személygépkocsiban, amelyben öten ülhettek volna, a vezetővel együtt heten voltak. Ráadásul az egyik hátul ülő utas gyermekülés helyett a lábai elé, a jármű padlójára ültetett le egy gyermeket. A rendőrök igazoltattak egy olyan járművezetőt is, aki közel két éve lejárt műszaki érvényességi idejű járművel közlekedett. Öt járműnek kifogásolható volt a műszaki állapota, ezért a Békés Megyei Kormányhivatal szakemberei elrendelték a műszaki vizsgáztatásukat.

A rendőrség az ellenőrzés tapasztalatai kapcsán ismételten kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a szabályokat! Ne veszélyeztessék magukat, utasaikat és közlekedő partnereiket azzal, hogy megszegik az előírásokat!

Forrás: police.hu

 


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!