Közel 30 fok lesz, de a zivatarok nem tágítanak

harmadfokú, Nyáriasan, napsütés, időjárás Fotó: Pixabay.com

A jövő héten meleg időre van kilátás, de a többfelé kialakuló záporok, zivatarok lehűlést, jégesőt, felhőszakadást is hozhatnak.

Hétfőn a nyárias, változóan felhős időben délelőtt még a Dunántúlon is előfordulhat kevés zápor, majd főként az ország déli felén és a keleti tájakon alakulhatnak ki újabb záporok, zivatarok. Helyenként felhőszakadás, jégeső előfordulhat, a zivatarokat szélerősödés is kísérheti. Az északkeleti szél a zivataroktól távol is megélénkülhet. Délután 22-28 fokot mérhetünk, de a viharok elvonultával több fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

hirdetés

Kedden délen helyenként párásan indulhat a reggel. Napközben túlnyomóan felhős lesz az ég, a legtöbb napsütésre a nyugati, északnyugati tájakon élők számíthatnak. Meleg időre van kilátás, csak a többfelé kialakuló záporok, zivatarok hűthetik le a levegőt. Helyenként felhőszakadás, jégeső továbbra is előfordulhat. Gyenge, mérsékelt lesz a keleties légmozgás, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések lehetnek. Délután 21-28 fok valószínű.

Szerdán sokfelé párás, ködös idővel, délen helyenként záporokkal, zivatarokkal indul a nap, délután ismét több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Hevesebb viharok előfordulása ezen a napon sem kizárt. A szél elsősorban viharok környezetében támadhat fel, máshol mérsékelt marad. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 28 fok között alakulhat.

A zivatarokkal tarkított idő csütörtökön sem tágít, de kevés lokális csapadék még pénteken is előfordulhat. Fokozódik azonban a meleg, 24-30 fokig emelkedik a hőmérséklet -írja az Időkép.

Szóljon hozzá!

75 − = 72