A Játékvarázs hét csodás programokat hoz a gyerekeknek

Mazán Tamás / Fotó: Körös Hírcentrum

A Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvodában különlegesen telik a vakáció előtti utolsó, Játékvarázs hét. Számos érdekes programmal, különleges foglalkozással készülnek ilyenkor az óvodapedagógusok a kicsiknek-nagyoknak.

hirdetés

Dohányos András Róbertné, az intézmény óvónénije a programokkal kapcsolatban megosztotta, az óvodai nevelési program alapján évente megrendezésre kerül a Játékvarázs hét. Minden nap különleges foglalkozáson vehetnek részt a gyerekek. Megnyílik az Ovi-Galéria, kirándulni mennek, terápiás kutyák is szórakoztatják a fiatalokat, de sok más esemény is színesíti a hetet. Idén például Mazán Tamás, a Cica csoportba járó Mazán Merse édesapja egy BMX-bemutatóval kedveskedett az ovisoknak. Érkezik még ugrálóvár is, csütörtökön pedig fazekaskodással, kézműveskedéssel telik a nap. A hetet az évzáró, a juniális nyárünnep zárja. Az iskolába készülő nagycsoportosokat ekkor búcsúztatják el.

hirdetés

Pribelszki Péterné, az intézmény vezetője kiemelte, mindkét telephelyen a Játékvarázs Pedagógiai Program alapján dolgoznak. Ezért a két óvodában gyakorlatilag a rendezvények is ugyanazok, bár egy hét eltéréssel. A Kölcsey utcai telephelyen május utolsó hetében voltak a programok, a Ligeti sorin pedig június első hetében. Az Ovi-Galéria például már hagyományos programelem. Az egyik telephelyen egy korábbi óvodapedagógus, Rábai Györgyné alkotásaiból nyílt kiállítás, a másikon pedig Plesovszki Klára keramikus alkotásaiból láthatnak többet. A Haluska tanyán is jártak idén a gyerekek, ahol valódi haluskát is készítettek.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

10 + = 20