A Williams és a Racing Point is megkapja az új Mercedes motort

Mercedes Fotó: Kaiser Erika

A rettegett új Mercedes motorokat nem csak az Ezüst Nyilak kapják meg, hanem már a partnercsapatok (Williams, Racing Point) is az új erőforrással száguldozhatnak Kanadában.

Az eredeti tervek szerint a Ferrari is Montreálban mutatta volna be második specifikációjú hajtásláncát, ám az olaszok úgy érezték, hogy nem várhatnak tovább, ezért már a Spanyol Nagydíjon az új motorokkal felpakolva vágtak neki a hajszának. Ugyanakkor a vörösöknél az Alfa Romeo és a Haas csak Monacóban vehette át a fejlesztés, míg a Mercedesnél ez a kivitelezés egyszerre történik meg minden csapatnál.

,,A srácok Brixworth-ban nagyon keményen dolgoztak. Nem a legegyszerűbb év kezdet volt az idei a számukra, hiába az előző évek továbbfejlesztett változatát használjuk, a gyárban dolgozónak nem olyan egyszerű a feladatuk, ennek ellenére nagyszerűen teljesített az előző motor, és a megbízhatósága is kiváló volt. Mindig jó érzés új motort kapni, ugyanis a hajtáslánc ilyenkor sokkal frissebb. Ez a ’Második fázis’ ennek okán pedig minden motormód új lesz, és emellett kisebb fejlesztéseket is pakolt az erőforrásba. Nem olyasmire kell gondolni, mikor még a hibrid korszak elején egy jókora lépést megtettünk a frissítések okán, ezek csak apró lépések, a legnagyobb különbség a két erőforrás között az, hogy a mostani az újabb, és frissebb. A régi verzió már hat futamon keresztül szolgált minket, így tehát az már elhasználódott.” –nyilatkozta Lewis Hamilton.

Racingline.hu

Szóljon hozzá!