Nézők közé hajtott egy versenyző a Tótkomlós rallyn

tótkomlós rally, rali

Nézők közé hajtott az egyik versenyző vasárnap a Tótkomlós rallyn. A rendezvény záró programja közben történt a baleset.

hirdetés

Szerkesztőségünkbe eljuttatott videókon jól látszik a szörnyű baleset. Az egyik Volkswagen Golffal versenyző pilóta elvesztette uralmát a jármű fölött és nagy sebességgel a nézők közé csapódott. A videón az is jól látszik, ahogy többen odarohannak, majd kétségbeesetten megpróbálják az autót felemelni/megdönteni, hogy az alá szorult sérülteket ki tudják szabadítani.

hirdetés

A helyszínre több mentőhelikopter érkezett. Meg nem erősített információink szerint, legkevesebb hárman megsérültek. Az egyikük egy 8 éves kislány, akit helikopterrel szállítottak el a helyszínről, a másik egy 11 éves lány, úgy tudjuk, ő nyílt törést szenvedett.

A szervezők a balesetet követően az alábbi közleményt tették közzé: „Szervezői-Rendezői Közlemény!
A mai napon a X. Tótkomlós Racing Versenyt követő felvonuláson a 32 rajtszámú autó egy jobbos visszafordító kanyar után megcsúszott és a nézők közé futott. A sérülteknek minél hamarabbi felépülést kívánunk!”

Az Orosházi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a történtek körülményeit.

Frissítés: Hétfő délután az Orosházi Kórház sajtóreferense, Melega Krisztián közölte: a baleset sérültjei közül az Országos Mentőszolgálat hat főt – 5 felnőtt, 1 gyerek – szállított az Orosházi Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályára. Az elsődleges vizsgálatok alapján mindannyian 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A sérültek közül egy személy további megfigyelésre a kórházban maradt, a többiek saját felelősségükre hazamentek.

Összesen 11-en sérültek meg. Egy gyereket mentőhelikopter a szegedi kórházba szállított, egy másik súlyosan sérültet szintén mentőhelikopter a gyulai kórházba vitt comb- és lábszár sérüléssel, egy embert pedig fejsérüléssel vittek Békéscsabára.

Tarjányi Csenge videója. Figyelem! Megrázó felvételek!

 

Gaáli Zoltán videója:

 

Velek Patrik videója:

 

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 5 = 2