Forró nyári napok elé nézünk a héten

nyár, nyári, kánikula Fotó: Pixabay

Fokozódik a meleg a nyári napokban, hét közepén akár a 35 fokot is átléphetjük. Csapadék csak elvétve fordulhat elő, élénk lehet a délkeleti szél.

hirdetés

Hétfőn a napos időben már szinte mindenütt 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Csapadék ezen a napon nem valószínű, esetleg a délkeleti szél élénkülhet meg kissé a nyugati, északnyugati tájakon.

hirdetés

Kedden és szerdán kevés frissítő jellegű zápor, egy-egy zivatar lokálisan előfordulhat, de a nap nagy részében továbbra is a napsütés lesz főszerepben. A délkeleti szél többfelé megélénkül, kissé csökkentheti hőségérzetünket. Ezen kívül az esetleges zivatarokat kísérheti még szélerősödés, kis eséllyel apró szemű jégeső is előfordulhat. Hajnalban az ország nagy részén közel 20 fokos minimumokat mérhetünk, majd a legmelegebb órákban 30-35 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Kedden a nyugati megyékre, szerdán az egész országra figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható hőség miatt. Az UV-sugárzás nemcsak ezeken a napokon, hanem egész héten nagyon erős szintet érhet el.

Csütörtökön és pénteken előreláthatólag ismét csapadékmentes idő ígérkezik, szinte alig lesz felhő az égen. A délkeleti szél csütörtökön még többfelé, pénteken helyenként élénk lökésekkel járhat. Ezeknek megfelelően tovább fokozódik a nyári kánikula, mindkét nap 32-36 fokos melegre készülhetünk – írja az Időkép.

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 59 = 65