A Ferrari nem adja fel, komoly fejlesztésekkel készülnek a nyári versenyekre

Ferrari Fotó: Kaiser Erika

Az olasz sajtó szerint a Ferrari komoly fejlesztéseket tervez Paul Ricard-tól egészen Hockenhemig.

hirdetés

A Kanadai Nagydíjat sokan a Ferrari utolsó esélyének tartották idén, hiszen az első hat versenyen mindig Mercedes nyert, és valós esélye ellenük az olaszoknak igazából csak Bahreinben volt. Kanadában beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, tényleg feküdt nekik a pálya, csakhogy Vettel vitatható büntetése után továbbra is nyeretlen a Scuderia. Azonban a csapat így is motiváltabb lett.

hirdetés

„Fontos volt, hogy itt újra jó tempónk legyen” – mondta a csapatfőnök, Mattia Binotto. „Megmutattuk, hogy versenyképesek tudunk lenni, és jelentősen motiváltabban térünk vissza Maranellóba, mint ezelőtt.”

A La Gazzetta dello Sport nevű olasz lap információi szerint a Ferrari átfogó fejlesztésekkel érkezik a következő 4 versenyre. Állítólag Franciaországra új első szárnnyal, Ausztriára új padlólemezzel, Angliára új diffúzorral és Németországra új barge board-al készülnek.

Binotto ezt a tervet mondhatta el nagyvonalakban a Bildnek: „Nem lesz B-autó, vagy teljesen új kocsi. De számos fejlesztést hozunk, hogy a gumikat jobban munkára tudjuk fogni. Vannak ötleteink, de sietnünk kell.”

Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 1 = 4