Kick-box: ezüstéremmel tért haza Kliment Kristóf

kick-box

A „tatamisok” (point-fighting, light-contact, kick-light) az elmúlt héten rendezték meg az utánpótlás magyar bajnokságukat kick-box sportágban. A mostani hétvégén került sor a ringesek full-contact, low-kick, K-1-szabályrendszerű magyar bajnokságára Csepelen.

hirdetés

A tét itt is az augusztus végi győri Kadett és Junior Kick-box Európa-bajnokságra való kijutás volt, a magyar bajnoki címek mellett. A József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület – Energy Gym csapatából Kliment Kristóf lépett a kötelek közé a K-1 Junior 54 kg-os kategóriában. Ellenfele a jóval rutinosabb Horváth Ruben István, a pécsi Garuda Thai-boksz team versenyzője volt.

hirdetés

Hricsovinyi Károly tanítványa maximálisan betartotta edzője utasítását. Megtett mindent a mérkőzésen. Bár a szoros megmérettetésen nyert tapasztaltabb ellenfele, Kristóf nem maradt adós a kemény ütésekkel és rúgásokkal. Emelt fővel vehette át ezüstérmét. Nem árt megjegyezni a nevét, mert sokra hivatott versenyzőről van szó, aki a legutóbbi budapesti világkupán is bronzérmes lett. Úgy néz ki, formálódik egy új versenyzői csapat a Lakótelepi SE-Energy Gymnél.

hirdetés