Räikkönen: nincs sebességünk

Räikkönen, Raikkonen Fotó: Varga András

Kimi Räikkönen szerint így a szezon feléhez közeledve megállapítható, hogy az Alfa Romeónak “nincs sebessége”.

A szezon egészen jól kezdődött számukra, Räikkönen hozta a pontokat, az utóbbi három versenyen azonban igen gyengén szerepelt a csapat, így a pontversenyben az utolsó előtti helyre csúsztak.

hirdetés

“Remélhetőleg itt visszatérhetünk a normálisabb helyezésekre.” – mondta a finn még a Kanadai Nagydíj előtt. “Semmi komoly gond nincs, csak nincs sebességünk.”

De nem javult a helyzet Kanadában: Antonio Giovinazzi a 13., Räikkönen pedig a 17. helyen végzett.

“Elég nehéz hétvége volt.” – mondta Räikkönen az Ilta Sanomatnak a futam után. “Sosem votl elég tempónk és az autó messze volt a tökéletestől. Néhány körben jobbnak voltunk, néhányon rosszabbak, nem volt folytonosság. Ha a 12-13. helyeken vagyunk, nem érdekel, célba érek-e, vagy utolsó vagyok.”

Sokan azt gyanítják, hogy az Alfa Romeo problémája az, hogy autójuk nagyon hasonlít a Ferrarira, mely csapat nem tudja túl jól kezelni a 2019-es Pirelliket.

“Mindenkinek ugyanolyanok a gumijai.” – mondta erre Räikkönen. “A következő versenyre valószínűleg kapunk új elemeket, szóval remélhetőleg ezek segítenek majd abban, hogy újra pontokért harcolhassunk.”

Racingline.hu


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!