Szociális ügyintézőt bántalmazott, vádat emeltek ellene

millió, őrizetbe, medgyesbodzási, telephelyről, kötegyáni, garázdaság, mezőberényben, közokirat, gyulán, kábítószer, police, csalás, lopás, körözés, ittas Fotó: Pixabay

Egy szociális ügyintézőt bántalmazott egy 31 éves büntetett előéletű eleki férfi. A Gyulai Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette, súlyos testi sértés bűntette, személyi szabadság megsértésének bűntette, garázdaság vétsége, valamint kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat ellene. A férfi terhére több személy elleni erőszakos bűncselekmény róható.

hirdetés

A vádlott 2018. augusztus 30-án dél körüli időben Eleken, a Dózsa utcán megszólította az Eleki Közös Önkormányzati Hivatal egyik szociális ügyintézőjét. Számon kérte rajta, hogy korábbi közérdekű munka büntetésének végrehajtása során hogyan viszonyult hozzá. A vádlott bántalmazással fenyegette meg a sértettet. Egy alkalommal a nyakánál fogva megragadta és meglökte. Majd közölte vele, hogy amennyiben a közeljövőben végrehajtandó közérdekű munka büntetése során késni fog a kijelölt munkából, vagy onnan hamarabb távozik, az ügyintéző a munkában nem töltött időt is igazolja le valótlanul. A sértett szociális ügyintéző önkormányzati igazgatási szervnél közhatalmi feladatot ellátó, szolgálatot teljesítő személy. Tevékenysége a szerv rendeltetésszerű működéséhez tartozik, ezért hivatalos személynek minősül.

hirdetés

Ezen felül a vádlott 2018. májusában egy eleki benzinkúton korábbi nézeteltérésük okán úgy megvert és megrúgott egy férfit, hogy az 8 napon túl gyógyuló felkarcsont-törést szenvedett el. 2018. júliusában saját barátnőjét bántalmazta. Több alkalommal ököllel és tenyérrel megütötte, akarata ellenére beültette az autójába és egy gyulai lakásba vitte. 2018. október 10-én pedig a vele szemben foganatosított rendőri intézkedés során kábítószer fogyasztásából származó amfetamint mutattak ki a vizeletében.

A Gyulai Járási Ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést szabjon ki. Tiltsa el a közügyek gyakorlásától, kötelezze őt a felmerült több, mint 300.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére. Illetőleg rendelje el a vádlottal szemben korábban, más ügyben kiszabott 1 év 6 hónap időtartamú felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását. Az eljárás a Gyulai Járásbíróság előtt folytatódik – adta hírül közleményében a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés

Szóljon hozzá!

33 + = 41