Egyre valószínűbb, hogy Budapest be fog kerülni a Formula E versenynaptárába

FIA Formula E / Sam Bloxham

A Budapesti ePrix egy valós lehetőségnek tűnik a Formula E számára. A magyar főváros feltehetőleg már benne lesz az elektromos széria hetedik szezonjában, a versenyt pedig 2021 nyarán rendeznék meg.

Számos tervet mutattak be az előző heti tárgyaláson a magyar fővárosban. Az FIA elnöke, Jean Todt az MNASZ elnökével, Oláh Gyárfással és az Emberi Erőforrások miniszterével, Palkovics Lászlóval beszélgetett a lehetséges magyar ePrix-ről.

hirdetés

Számos versenyhelyszín esetében több helyszínt is kel kellett fixálni, beleértve a bel és külvárosi helyszíneket is. Információnk szerint a Budapest ePrix a Svájci ePrix-t válthatja majd, ugyanis a svájci verseny helyzete eléggé bizonytalan.

A Városliget, ahol a túraautó versenyeket rendeztek a 60-as években, egy eléggé vonzó lehetőség a versenyrendezés számára. A terület hatalmas fejlődésen ment keresztül az utóbbi években. Egyes információk szerint ezt az ötletet még Budapest főpolgármestere, Tarlós István is támogatja. Emiatt a Népligetnek, ahol már 1936-ban is rendeztek versenyt, elég kevés esélye van arra, hogy újra verseny rendezővé váljon.

A helyi önkormányzatokra egyre nagyobb nyomás helyeződik a z üzlet miatt, ugyanis a legjobb az lenne, ha már az októberi választások előtt megállapodjanak a felek.

A felek azért kezdtek el tárgyalni a versenyről, mert egy hónappal ezelőtt Jerome d’Ambrosio egy Formula E autóval parádézott Budapest utcáin, a Nagy Futamon a sportág népszerűsítése érdekében.

Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 3 = 1