A Ferrari rosszul mérte fel autója gyengeségeit

ferrari, mercedes Fotó: Racingline.hu

A Ferrari a 2019-es szezonban összességében közelében sincs a Mercedesnek, Mattia Binotto pedig most ennek okait ismerteti.

hirdetés

Az olaszok nagyon meggyőzőnek tűntek a téli teszteken a Mercedeshez és igazából mindenkihez képest. Erre viszont még rá lehet mondani, hogy az ezüstnyilak csak altattak, viszont azzal a ténnyel már nem lehet vitatkozni, hogy a Ferrari a Spanyol Nagydíjon meg sem közelítette a barcelonai téli teszteken mutatott tempóját. Ez alapján kijelenthető, hogy a Scuderia visszafelé fejlődött.

„Ha összehasonlítjuk a teszt- és futamteljesítményünket Barcelonában, azt kapjuk, hogy a versenyhétvégén gyengébbek voltunk” – jelentette ki Binotto. „Ennek egy roppant egyszerű oka van: rossz irányba fejlesztettük az autót. Rosszul mértük fel a csomagunk gyengeségeit és határait.”

A gumikkal több csapat is szenved idén. A Haas nagyon látványosan, de a Red Bull is például, akik egyenesen a 2018-as gumikat szerették volna visszahozatni. A Ferrari is beleesett ebbe, elismerték, hogy az autó alapkoncepciója nem jól működik együtt a Pirelli idei abroncsaival.

„Az autónk koncepciója nem illeszkedik a 2019-es gumikhoz. A kocsi a leszorítóerő tekintetében nem a legjobb, bár így legalább a légellenállás kedvezőbb. Az elmúlt két évben egész jók voltunk a leszorítóerő terén, most az idei gumikkal viszont nem. A tapadás hiánya miatt pedig nehezen tudjuk felmelegíteni és ideális működési tartományban tartani az abroncsokat.”

Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

9 + 1 =