A Ferrari kérvényezte Vettel kanadai büntetésének felülvizsgálatát!

Ferrari Fotó: Kaiser Erika

A Ferrari megkérte az FIA vezetőit, hogy vizsgálják felül Sebastian Vettel Kanadai Nagydíjon kapott büntetését.

Viharosan fogadta a közvélemény a német pilóta öt másodperces büntetését, ami a győzelmébe került. A Ferrari szeretné, hogy a versenybírák újra megvizsgálják azt, hogy Vettel tényleg veszélyesen tért-e vissza a pályára Hamilton elé a negyvennyolcadik körben.

hirdetés

Habár az ilyen esetekben nem lehet fellebbezni a szabályok alapján, az FIA Nemzetközi Sportkódexe lehetőséget ad a versenytársaknak, hogy újra megvizsgálhassák az esetet annak fényében, hogy egy olyan bizonyíték került elő, ami a korábbiakban még nem. A 14.1.1-es szabály kimondja, hogy ha az eset kapcsán egy jelentős részletre derül fény, akkor újra lehet vitatni a kérdéses incidenst.

Az olasz istállónak vasárnapig lett volna ideje benyújtania a keresetet. Azonban a maranellóiak már a mai nap folyamán benyújtották a kérvényt írásos formában. A Nemzetközi Automobil Szövetség nagy valószínűséggel a Francia Nagydíj hétvégéjén fognak döntést hozni.

Ha elégedettek lesznek a lényegre törő bizonyítékkal, akkor a Ferrari kérése meghallgatásra találna, ugyanis ez azt jelentené, hogy Vettel a manőverével egyáltalán nem vétett a szabályok ellen.

Racingline.hu

Szóljon hozzá!

8 + 2 =