Állomási gondnoki rendszert állított föl a MÁV

gondnoki Forrás: MÁV-csoport

2019 tavaszától állomási gondnoki szolgálatot működtet a MÁV. Az új gondnokok feladata a vasútállomások utasforgalmi létesítményeiben és az üzemi területeken a rendezett és kulturált környezet biztosítása. Valamint a településekhez kapcsolódó területek gondozottságának javítása.

A vasúttársaság jelenleg 696 állomást és 698 megállóhelyet üzemeltet. Ezek közül első ütemben 277 helyszínen 78 munkatárs foglalkoztatásával indult el az állomási gondnoki szolgálat. Ezt a tevékenységet a MÁV a jövőben további állomásokra és megállóhelyekre is ki kívánja terjeszteni.

hirdetés

Az állomási gondnoki munka célja az utasforgalmi területek és létesítmények elvárt szintű tisztán tartásával és karbantartásával összefüggő kiegészítő tevékenységek folyamatos ellátása, a zöldterületek rendszeres ápolása, a burkolt és burkolatlan területek gyommentesítése. E munka célja, hogy az utazóközönség komfortérzete és a települések környezeti rendje érezhetően növekedjen.

Az állomási gondnokok adott helyszíneken és időszakokban hozzájárulnak az utazóközönség akadálymentes közlekedésének támogatásához, ugyanakkor részt vesznek az utazóközönség tájékoztatását szolgáló hirdetmények aktualizálásában is.

A vasúttársaság reményei szerint – az állomási gondnokok munkájának is köszönhetően – rövid időn belül országszerte érzékelhetően gondozottabbak lesznek a vasútállomások, az utazóközönség és a lakosság megelégedésére – tájékoztatott a MÁV-csoport.

Szóljon hozzá!

36 − 35 =