A héten végig kitart a fülledt, záporos-zivataros idő

időjárás Fotó: Pixabay

Nedves, meleg levegő üli meg a következő napokban a Kárpát-medencét, záporokra, zivatarokra vasárnapig többfelé kell számítani.

A hét további részében nem változik lényegesen időjárásunk, a térségünket kitöltő meleg, de nedves, labilis légtömeg továbbra is kedvező feltételeket teremt záporok, zivatarok kialakulásához.

Vasárnapig így szinte minden nap ugyanaz lesz a menetrend: a napsütés mellett gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és többfelé előfordulhatnak záporok, zivatarok. Jelentős magaslati áramlás híján a cellák áthelyeződése lassú lesz, így az intenzív villámtevékenység mellett leginkább felhőszakadás kísérheti a gócokat, kisebb körzetekben rövid idő alatt 20-40 mm csapadék is lehullhat.

A változó irányú légmozgás mérsékelt marad, de zivatarokat erős, viharos széllökések is kísérhetnek, helyenként pedig kisméretű jég is társulhat hozzájuk.

A hőmérséklet is állandósulni látszik: éjjelente 15-21, míg a délutáni órákban 26-32 fok a legvalószínűbb. 30 fok fölötti értékekre a tartósabban napos tájakon számíthatunk – írja az Időkép.


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!