Idén 30 ezer gyermek kapcsolódhat ki Zánkán az Erzsébet-táborban

erzsébet, gyermeknapi, Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: Pixabay.com

Mintegy 2500 gyermek számára már megkezdődött a balatoni vakáció. Az iskolai szünidő 11 hetében összesen közel 30 ezren nyaralhatnak a zánkai Erzsébet-táborban.

hirdetés

A cél az, hogy az Erzsébet-táborok tartalmas és biztonságos időtöltést nyújtsanak a fiataloknak az iskolai szünetben. 2016 óta már több mint 300 ezer gyermek táborozásáról gondoskodtak. Az első turnusba az ország 50 különböző pontjáról érkeztek csoportok, melynek résztvevői közül több mint 800-an választották az idén először rendelkezésre álló ingyenes utazási lehetőséget.

hirdetés

Idén először két akadálymentes kisbuszt is a táborozók szolgálatába állított a táborokat szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány. Megteremtve ezzel a lehetőségét annak, hogy a mozgásukban korlátozott gyermekek még könnyebben eljuthassanak a 150 hektáros tábori terület minden frekventált pontjára.

Valamennyi turnusban naponta több mint 30 tartalmas és fejlesztő program közül választhatnak a gyerekek. A foglalkozások mellett komoly- és könnyűzenei koncerteken, színházi előadásokon is részt vehetnek. Bepillantást nyerhetnek a tudományok világába is. Közösségépítő programok is lesznek, és olyan érzékenyítő játékok szolgálják az aktív kikapcsolódást, mint a tandem biciklik, egyensúlyozó lépegetők, motoszenzorikus körök, csörgőlabdák, kooperációs ernyők és vakpingpong asztalok – számolt be az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

hirdetés

Szóljon hozzá!

80 − 78 =