Több helyről is lopott, elfogták

Battonyán, Kábítószer, ellenőrzés, millió, gyulán, férjét, vésztőn, helyszíneltek, francia, szarvason, kötegyáni, baleset, marihuánát, ittas, szabálysértés, police, rendőrség, erőszak, békéscsabán, orosházán, ittas

Elfogta a rendőrség azt a férfit, aki az elmúlt két hónapban több mezőberényi családi házból, boltokból és kerékpárok kosarából is lopott. A Békési Rendőrkapitányság őrizetbe vette és üzletszerűen elkövetett lopás miatt büntetőeljárást indított ellene.

hirdetés

A sportpályáról hazafelé biciklizett egy 20 éves fiú 2019. június 17-én, Mezőberényben. Útközben az egyik kapubejáróban meglátott egy birkát, amit egy lánccal kötözött ki a tulajdonosa. Kikapcsolta a rögzítőszemet és elindult az állattal hazafelé. Pár sarokkal arrébb egy fűnyírót vett észre az egyik ház udvarán. A birkát egy lakatlan házban eldugta és visszament a gépért. Pár órán belül mindkettőt eladta az egyik ismerősének.

A bejelentések után a rendőrök információt gyűjtöttek és három napon belül azonosították a 20 éves fiút, aki beismerte a lopások elkövetését. Kiderült, hogy az utóbbi időben több alkalommal követett már el hasonló bűncselekményeket azért, hogy pénzhez jusson. Két hónappal korábban egy családi ház garázsából vitt el kéziszerszámokat, májusban pedig több üzletből is lopott kozmetikai termékeket. Olyan is volt, hogy biciklivel kerékpárosok után tekert és kivette a kosárban tartott táskájukat.

A Békési Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást ellene és őrizetbe vette. A nyomozók a házkutatás során megtalálták az ellopott dolgok nagy részét és visszaadták azokat a tulajdonosoknak. A rendőrség vizsgálja azt is, hogy a fiatal férfi követhetett-e el más hasonló bűncselekményeket.

Forrás: police.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 2 = 7