Rövid időn belül négy ittas vezetőt fogtak a Gyulai Közúti Határátkelőhelyen

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Alig öt óra alatt négy ittas járművezetővel szemben is intézkedniük kellett a rendőröknek a Gyulai Közúti Határátkelőhelyen. Mindannyian teherautóval akartak Magyarország területére jönni, de a határellenőrzéskor pozitív értéket jelzett náluk az alkoholszonda.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a közlekedésbiztonság javítására, ezért a rendőrök a határátkelőhelyeken is rendszeresen tartanak alkoholszondás ellenőrzést a ki-és belépő gépjárművek vezetőinél. A Gyulai Közúti Határátkelőhelyen 2019. július 1-jén alig öt óra alatt négy belépésre jelentkező teherautó-sofőrnél is ittasságot jelzett a készülék.

hirdetés

Először 4 óra 35 perc körül egy román rendszámú tehergépkocsi vezetőjénél lett pozitív a helyszíni légalkoholmérés eredménye. A férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol további mérések is megerősítették az ittasság gyanúját, ezért a rendőrök elvették a vezetői engedélyét és büntető feljelentést tettek ellene. A sofőr a meghallgatásán elmondta, hogy előző este több doboz sört megivott, de nem vacsorázott és nem is reggelizett. Reggel korán indult el dolgozni, mert időre kellett megérkeznie a rakományával. Az ital hatását már nem érezte, ezért is indult útnak.

Egy órával később szintén egy román teherautó vezetőjénél mutatott pozitív értéket a légalkoholmérő, majd 7 óra 35 perckor és 9 óra 15 perckor is ugyanez történt. A rendőrök mindhárom férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol az újabb mérések igazolták az alkoholfogyasztás gyanúját. A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei a mért értékeknek megfelelően az egyik férfi ellen büntetőeljárást indítottak, a másik két jármű vezetőjét pedig közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték.

A közúti balesetek megelőzése érdekében rendkívül fontos, hogy a közlekedők betartsák a szabályokat. Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Aki ittasan vezet, nemcsak saját magát, hanem közlekedő partnereit, utasait is veszélyezteti. A rendőrség rendszeresen tart ellenőrzéseket azért, hogy a szabálytalankodókat kiszűrje a forgalomból. A tragédiák, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek megelőzéséért azonban a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek. Ezért a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten kéri, hogy ha alkoholt ittak, ne vezessenek!

Police.hu

Szóljon hozzá!

54 − = 44