Egymilliomodik látogatóját köszöntötte az Aquapalota

Fotó: Körös Hírcentrum

A gyulai Aquapalota elérte az egymilliomodik látogatóját a mai napon. Pammer Istvánné az unokájával érkezett ma is, ahogy tették azt szinte hetente az utóbbi időben, ma azonban az élmény mellé ajándékcsomagot is kaptak.

hirdetés

Az alig 9 éves kisfiú a négy Aquapalota belépő mellett, az Almássy kastélyba és a Gyulai várba szóló jegyekkel is gazdagodott. Ezen felül gyulai hústermékeket, valamint egy könyvet is kapott.

hirdetés

Dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere elmondta, hogy a 2013 decemberében átadott Aquapalota korszakos jelentőséggel bír. A megépítésének célja a szezonalitás kiküszöbölése volt. Hiszen korábban a nyári időszakban volt csak magas a látogatottság és olyan beruházást szerettek volna, ami vonzza a vendégeket. A beruházás egy Európai Uniós pályázat támogatásával jöhetett létre, 50%-os támogatással. A másik 50%-ot önerőből biztosították, aminek nagy része hitelből történt, de a Várfürdő könnyedén törleszti évről-évre a fennmaradó részt.

„Már ez első év nagyon sikeres volt, 2014-ben már több volt a látogató, mint amennyit terveztünk. Több volt a bevétel és a nyereség is a tervezettnél” – mondta el dr. Görgényi Ernő.

A Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt pályázatra is jelentkeztek, aminek az első körét megnyerték. Így 15 millió forintból elkészíthettek egy elő megvalósíthatósági tanulmányt, amit be is nyújtottak és a második körös döntésre várnak. A pályázat segítségével egy új gyermek vízi paradicsomot szeretnének építeni a jelenlegi helyén, valamint egy új csúszdaparkot is szeretnének létesíteni.

Kun Miklós a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az Aquapalota megépülése hihetetlen módon felpörgette a Várfürdő látogatószámát és a város vendégéjszakáinak számát is. Évente 200 000 fő érkezik az Aquapalotába, ami azt jelenti, hogy a Várfürdőbe érkezők közül minden harmadik vendég az Aquapalotába is betér. Ezelőtt alapvetően a gyógyfürdő volt a leginkább látogatott szegmense a fürdőnek, a 2013-as beruházás óta viszont a családosok látogatottsága is nagyobb lett.

Külföldről is rengeteg vendég érkezik a fürdőbe. Főként Romániából és a Vajdaságból érkeznek pihenni vágyók. Németországból pedig rendszeresen visszalátogatnak az emberek.

hirdetés

Szóljon hozzá!

74 + = 79