Diákok virágosítottak a rendelőintézet előtt

Fotó: Palotás Rajmund

Az egyik orosházi Facebook csoportba néhány nappal ezelőtt felkerült egy fotósorozat, miszerint az Orosházi Kórház szakrendelője előtti 4 virágládában virág helyett gaz nő. El is indult a komment áradat, sokféle vélemény íródott sokféle stílusban. Egy azonban mind közül kiemelkedett pozitív hangvételével.

A 19 éves Simon Petra ugyanis úgy döntött, hogy a kommentek írása helyett inkább tenne valamit.
– Egyszerűen meguntam, hogy a legtöbb ember csak háborog, ezért kiírtam, hogy ha valaki ad virágföldet és virágot, akkor azokat saját magam ültetem el. Örömömre gyorsan összejött a szükséges mennyiségű föld és virág – mondta Petra.

hirdetés

Látva a fiatal lány példamutató tettét, az Orosházi Kórház felvette vele a kapcsolatot, és amellett, hogy megköszönték az igazán nemes gesztust, meg is beszélték, mikor mehetnek virágosítani. Így június 30-án, vasárnap reggel édesanyjával, testvérével, Simon Rebekával és két barátjával, Monostori Tamással és Bódai Dáviddal nekiláttak a munkának. Gyorsan és hatékonyan dolgoztak, így ebédidőre már csodás virágok élvezték a napsütést a virágládákban.

A történethez annyi még hozzátartozik, hogy a kórház kertészei tavaly is ültettek a ládákba virágokat, amiket azonban néhány napon belül elloptak. Reméljük, a fiatalok önzetlen munkáját az itt élők ezúttal jobban megbecsülik, és helyükön maradnak a növények. A kórház kertészei folyamatosan gondozni és locsolni fogják a növényeket.

A képen bal oldalt a kezdeményező Simon Petra, mellette édesanyja és testvére látható.

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!