Kevesebb záporral, de marad a meleg

meleg Fotó: Pixabay

Néhány fokot ugyan enyhít a hőségen a front, de marad a 30 fok körüli meleg nyári idő.

A keddi hidegfront után mérséklődik a nagy hőség és szerdán már csak reggel és a nap első felében lehet a középső és déli, délnyugati tájakon zápor, esetleg egy-egy zivatar. Délutánra viszont egyre nagyobb területen és hosszabb időre kisüt a nap. Az északias szél többfelé élénk marad, hajnalra 15-21 fokig hűl le a levegő, nappal 27-32 fokig melegszik.

hirdetés

Csütörtök reggelre nyugat felől megnövekszik a felhőzet, de csupán nyugaton, délnyugaton, délen számíthatunk helyenként záporesőre. Napközben ismét a napsütés kerül túlsúlyba. Helyenként még élénk lehet a légmozgás, 25-30 fok valószínű, ennél pár fokkal délen alakulhat alacsonyabban a csúcshőmérséklet.

Pénteken sok napsütés, száraz idő ígérkezik. Az ország északkeleti felén feltámad a nyugatias szél, erős lökések előfordulhatnak. 28-33 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Hétvégén a jelenlegi számítások szerint szombaton legfeljebb elvétve lehet gyenge zápor, vasárnap érkezhet újabb hidegfront elszórt záporral, zivatarral. Szombaton a délies, vasárnap az északiasra forduló szél lehet többfelé élénk, helyenként erős lökésekkel kísért. Míg szombaton kánikula várható 30 fok fölötti maximumokkal, vasárnap nyugaton már néhány fokot visszaesik a hőmérséklet – írja az Időkép.

Szóljon hozzá!

92 − 89 =