Hidegfront söpri el a kánikulát

Változékony, időjárás, napsütés, hidegfront Fotó: Pixabay

Egy vasárnap érkező hidegfront szorítja vissza hosszabb időre a forróságot, de előtte heves zivatarokat is kapunk.

hirdetés

Vasárnapra egy hidegfront érkezik sokfelé futó záporokkal, zivatarokkal. Eleinte a Dunától keletre és az Alpokalján pattanhatnak ki záporok, zivatarok, majd délutántól északnyugat felől a Dunántúlra erősebb viharok is érkezhetnek, melyek később az ország déli felére is kiterjedhetnek.

hirdetés

A szél a front nyomán északnyugatira fordul és megerősödik, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat, helyenként akár 80-100 km/h-s lökések is előfordulhatnak. További veszélyforrás lehet a felhőszakadások során hirtelen lehulló csapadék (rövid idő alatt 35-40 mm), valamint jégeső is kísérheti az erősebb zivatarokat, melyeknél akár 2-5 centis jégszemek is előfordulhatnak.

Visszaesik a nappali csúcshőmérséklet, 26-32 fokra van kilátás. Nyugaton mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Hétfőn friss reggel után délután is mindössze 24-28 fok között alakulhat a hőmérséklet. Túlnyomóan napos, szeles időre készülhetünk. Reggel keleten még lehetnek záporok, majd a nap nagy részében száraz, csapadékmentes lesz az időjárás. Éjjel a Dunántúlra és délre érkezhet ismét csapadék, eső záporok formájában. Kedden napközben változóan felhős, túlnyomóan száraz idő lesz jellemző. Erős, viharos északias szélre kell készülni, és a legmelegebb órákban is csak 23-26 fokot mérhetünk – írja az Időkép.

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 2 = 1