Pusztított a vihar Békés megyében

vihar Fotó: Balogh László

Országszerte heves zivatarok alakultak ki vasárnap. Békés megyében az erős szél és jégeső okozott károkat.

hirdetés

Békéscsabán fákat tépázott meg a szél, hatalmas ágak zuhantak az úttestre, járdákra. A viharos erejű szél az István malom szerkezetét is megrongálta, erről itt írunk. Gyulán szintén több út menti fa esett a vihar áldozatává, lehetetlenné téve ezzel a közlekedést. Gyulán egyebek közt egy sportlétesítmény tetejét is megbontotta az erős szél. A heves esőzés és a jégeső miatt több baleset is történt. Úgy tudjuk, egy autós Gyulán oszlopnak ütközött, ketten könnyebben megsérültek.

Újkígyóson, Csorváson és Csanádapácán is szükség volt a szakemberek segítségére. Gombos Erik tűzoltó hadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása szerint, mintegy harminc esethez riasztották a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársait vasárnap délután. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, ma éjfélig Békés és Csongrád megyében számítani lehet további zivatarok kialakulására.

Közösségi oldalakon többen osztottak meg képeket, videókat a vihar okozta károkról.

Balogh László fényképei a vihar után Békéscsabán:

 

Gerlán nagy mennyiségű jég zúdult le rövid idő alatt. Fotó: Sebestyén Attila, Sebestyénné Cservák Tünde.

 

Veress Andrea fotói Gyuláról. Közösségi oldalán azt írja, a vihar a házuk tetőszerkezetét is megrongálta, a ház több helyen beázott. A kerítésük egy része kidőlt az erős szél miatt, az autójukon több horpadás keletkezett a jégeső miatt.

 

Gyarmathy Zsolt videója a gyulai jégesőről:

 

Kétegyháza és Elek között az alábbi videót készítette Kökény Beáta:

 

Várjuk fotóikat, videóikat a viharról Facebook oldalunkon, üzenetben, vagy a kapcsolat@koroshircentrum.hu e-mail címen!

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 1 = 2