Egy férfi többször ököllel megütött egy idős nőt Szarvason, letartóztatták

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

A Békés Megyei Főügyészség a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt kezdeményezte egy 43 éves többszörösen büntetett előéletű mezőkövesdi férfi letartóztatását, aki 2019. július 01-én éjszaka az utcán rabolt ki egy színházból hazafelé tartó idős nőt.

hirdetés

A letartóztatott férfi egy építőipari brigád tagjaként, munkavégzés céljából tartózkodott Szarvason. Társával 2019. július 01-én éjfél körüli időpontban Szarvason, a Szabadság úton figyeltek fel a 66 éves nőre, aki a Szarvasi Víziszínházból gyalogosan hazafelé tartott. A gyanúsított már ekkor elhatározta, hogy megszerzi a sértett értékeit, ennek érdekében követni kezdték az idős nőt, majd a Szarvas, Dózsa György utcában a gyanúsított társa előresietett és tájékoztatást kért a sértettől, hogy merre kell hazafelé indulniuk. Válaszadás közben ért oda hozzájuk a gyanúsított, aki minden előzetes felszólítás nélkül legalább két alkalommal ököllel az arcán megütötte az idős sértettet, aki ennek következtében a földre esett és elvesztette az eszméletét. Ezt kihasználva a gyanúsított jogtalan eltulajdonítás szándékával kivette a sértett füléből az arany fülbevalóit, nyakából az arany nyakláncát, illetőleg a táskáját is elvette és távoztak a helyszínről. A sértett az őt ért bántalmazás következtében orrcsont-törést és az állkapocscsont többszörös törését szenvedte el, mely sérülések egyenként is 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülések.

hirdetés

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, visszaesőnek nem minősülő bűnismétlő; jelen ügyben megállapítható bűncselekményeket három másik vele szemben folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt, mert megalapozottan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a sértett befolyásolásával, megfélemlítésével, vagy a még fel nem lelt tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítás eredményét veszélyeztetné, illetve előéletére figyelemmel a bűnismétlés veszélye is megállapítható a terhére.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója vasárnap 1 hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 71 = 79