Július 11-én indul a Cervinus Teátrum művészeti fesztiválja

cervinus Fotó: Körös Hírcentrum

„A színház az egy varázslat, egy hazugság, egy álom, de ugyanakkor nagyon sokat lehet belőle tanulni.” Július 11-én indul és 24-ig tart a szarvasi Cervinus Teátrum által idén már nyolcadik alkalommal megrendezett művészeti fesztivál a Szarvasi Vízi Színházban.

Csasztvan András, a Cervinus Teátrum ügyvezető igazgatója megosztotta, hogy mivel már igen komoly hagyományai vannak a rendezvénynek, az eredeti szerkezeten idén sem változtattak. Színház, tánc, zene és képzőművészet mind részét képezik a fesztiválnak. Ráadásul mindegyik ágon belül a műfaji sokszínűségre törekedtek.

hirdetés

A Csasztvan Andrással készült interjút itt meghallgathatják:

 

Dr. Dósa Zsuzsa, a teátrum művészeti igazgatója szintén arra hívta fel a figyelmet, hogy a színművészet mellett más művészeti ágak bemutatására is törekszenek. A Cervinus Teátrum a népszínház elvén működik: a nézők igényeit szolgálja ki. És mivel ezek az igények igen sokrétűek, ez kihat a színházra, a fesztiválra is. A könnyűzenei koncert új elem lesz idén, ezzel elsősorban a fiatalokat, a családokat szeretnék megszólítani.

A dr. Dósa Zsuzsával készült interjút itt hallhatják:

 

A Cervinus Teátrum nagyon fontos kulturális centruma a városnak – kezdte Babák Mihály, Szarvas polgármestere. Jó ízléssel válogatják össze a műsorelemeket, a szarvasiak és az ide érkező turisták is szeretik a kulturális kínálatot. Több helyszín van a városban, ahol színházi előadásokat tarthatnak, de ki is használják tulajdonképpen mindet. A színház maga egy varázslat, egy hazugság, egy álom, de ugyanakkor nagyon sokat lehet belőle tanulni – mondta a városvezető. Ő maga már nem is a darabokat, hanem a nézők reakcióit figyeli. A cél, hogy ki tudjanak kapcsolódni, magával ragadja őket az adott műsor.

A Babák Mihállyal készült interjút itt hallhatják:

 

Varga Viktor, a teátrum főrendezője arról a különleges akcióról tájékoztatott, hogy aki VIP jegyet vált egy-egy előadásra, az a korábban megszokott hátrányos helyzetű fiatalok támogatása mellett idén egy fa ültetéséhez is hozzájárul. Ezt a lépést a társadalmi szerepvállalás miatt tették meg. Fontos, hogy egy színház, hogyan gondolkodik, cselekszik, hiszen ez nagyon sok embert befolyásol.

A Varga Viktorral felvett interjút itt meghallgathatják:

 

Szemerédi Bernadett a két hetes fesztivál során hétszer is a világot jelentő deszkákra lép majd. Játszik például Az ibolyában, a Csillagfény gálán, a Hotel Mentholban és még sok más produkcióban. A művésznő elárulta, hogy természetesen más szabadtéren mint kőszínházban játszani. A technikának köszönhetően ugyanolyan finom eszközökkel tudnak játszani, hiszen a leghalkabb mondat is eljut a közönséghez. Azonban nagyobb amplitudóval, a belső motort magasabb fokozatra kapcsolva célszerű egy ilyen színpadon játszani.

A Szemerédi Bernadettel készült interjút itt érhetik el:

hirdetés