Megélénkül a szél, 30 fok alatt maradunk

melegszik, szél, felhő, felmelegedés, szárazabb Fotó: Pixabay

A napokban marad a mérsékelten meleg idő. Többször feltámad a szél, csak helyenként lehetnek gyenge záporok – tájékoztatott az Időkép.

hirdetés

Kedden napközben a legtöbb helyen száraz idő valószínű, kis eséllyel a keleti határszélen alakulhat ki gyenge zápor, de a csapadék mennyisége nem lesz jelentős. Délután feltámad a szél, az északnyugati légmozgás többfelé élénk, északon időnként erős lehet. A csúcshőmérséklet 23-28 fok között tetőzhet, a magasabb értékeket délkeleten mérhetjük.

hirdetés

Szerdán mindenhol számíthatunk napos időszakokra, időnként azonban megnövekszik a felhőzet. Jelentős csapadék sehol sem valószínű, de északkeleten előfordulhat kevés zápor a délutáni óráktól. Továbbra is élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Friss lesz a reggel, 8-18 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 27 fok között alakulhat.

Csütörtökön északkeleten, keleten már nagyobb eséllyel előfordulhatnak záporok, esetleg egy-egy zivatar is. Máshol változóan felhős időben lehet részünk. A nagy hőség továbbra sem tér vissza, ismét hűvös lesz a hajnal, majd 22-27 fokig emelkedik a hőmérséklet. Az északi szél megélénkül, nyugaton és északon erős széllökések kísérhetik.

Pénteken a napos-felhős időben egy-egy zápor fordulhat elő, előreláthatólag nyugaton estétől kevés zivatar is kialakulhat. Időnként élénk lehet a szél. Délután 21 és 28 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

hirdetés

Szóljon hozzá!

35 − 27 =