Békéscsaba is nevezett a környezetszépítő versenyre

Fotó: Körös Hírcentrum

A Békéscsabai Önkormányzat idén is benevezett a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyére.

A verseny célja, hogy egy kulturált és vonzó településkép kerüljön kialakításra. A fejlődés fenntarthatósága, az egyes településeken élők összefogásának ösztönzése, az életminőségük javítása, valamint a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése egyaránt fontos. Nem utolsó sorban pedig törekednek arra is, hogy megőrizzük és gyarapítsuk a természeti és építészeti örökséget.

hirdetés

2019-ben először, hagyományteremtő szándékkal erdélyi települések is nevezhetnek a versenyre, és a tervek szerint a következő években folyamatosan bővítik a részvételi lehetőséget a többi magyarlakta régió felé is – olvasható a Virágos Magyarország honlapján.

A verseny 26. alkalommal került megrendezésre, és idén rekordszámú jelentkezés történt. Mintegy 330 település vesz benne részt. Békéscsaba utoljára két évvel ezelőtt pályázott, mert a tavalyi évben annyi beruházás volt, hogy a helyszínek több esetben nem voltak alkalmasak a nevezéshez.

A városvezetés úgy gondolja, hogy a város és a lakók törekvései okán, Békéscsaba évről-évre szépül. A zöldfelületek gondozottabbak, virágosabbak és tisztábbak is a korábbiaknál, így érdemes nevezni egy ilyen versenyre.

A Hódmezővásárhelyről érkezett független zsűritagok az önkormányzat munkatársainak segítségével, idegenvezetéssel fogják meglátogatni helyszíneket. A zsűritagok a pályázati anyag elbírásán túl, a mai napon egy helyszíni bejárás keretében a város több pontját is megtekintik. A belvároson felül a város más részein, például a Lencsési lakótelepen, a Széchenyi ligetben, a vasúti pályaudvar előtti közterületen is látogatást tesznek.

„2017-ben, amikor Békéscsaba utoljára pályázott, akkor a belügyminisztérium különdíját kaptuk meg, és természetesen erre is nagyon büszkék voltunk. Reméljük, a zsűri úgy fogja találni, hogy Békéscsaba közterületein tovább szépült a környezet” – mondta el Szarvas Péter.

Hozzátette, a zsűritagok az összképet is nézni fogják. Az épített környezetre is figyelmet fordítanak, továbbá fontos szempont a környezet tisztasága is.

hirdetés

Szóljon hozzá!

48 − = 39