Vadkender ültetvényeket számolt fel a rendőrség Békés megyében (videó)

Fotó: Police.hu

Békés megyében a rendőrség összehangolt akció keretében számolt fel olyan ültetvényeket, amelyeken a gyanú szerint kábítószert tartalmazó kender növényeket termesztettek.

Vadkender ültetvényeket számolt fel a rendőrség Békés megyében. A 2019. július 19-én este kezdődött és másnap délelőttig tartó összehangolt akció során öt rendőrkapitányság és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói, bűnügyi technikusai 15 helyszínen tartottak szemlét és házkutatást. Kondoroson, Békéscsabán, Békésszentandráson magánházakat, termőföldeket, vízparti külterületi részeket kutattak át, és összesen több száz tő, a gyanú szerint kábítószert tartalmazó kender növényt találtak. Volt olyan helyszín, ahol néhány tövet, máshol több mint 300 növényt foglaltak le. Kondoroson a rendőrök egy, a növények nevelésére, termesztésére kialakított, az ideális hőmérsékletet, páratartalmat és fényviszonyokat biztosító berendezésekkel felszerelt helyiséget is találtak. Összességében több száz, szabadföldben és cserépben nevelt kendert foglaltak le, amelyek hatóanyag-tartalmát a nyomozás során kirendelt igazságügyi szakértővel vizsgáltatják meg.

A házkutatásokkal egy időben a rendőrök kábítószer birtoklás gyanúja miatt 12 férfit és két nőt állítottak elő. Közülük négy kondorosi férfit, akik termesztették, előállították, másoknak átadták a kábítószer gyanúját keltő anyagot, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya őrizetbe vett.

Police.hu

2 Comments

  • Mi a francot szorakoznak ezzel a fűvel?ártalmatlan anyag!ezek a méreg anyagok a zsája meg bio meg kristály szarok amitől megbolondul a sok barom aki szivja!de a fű?ugyan már!!!van ahol rég legális.itt is azt kellene, és nem börtönbe zárni azt aki este melo után nem sörözni ül le a haverokkal ,hanem teker egy cigit lazul pár orát és megy másnap minden tovább.a dizájner szarokat igenis tiltani és búntetni kell.de a fűvet hagyukmár uraim ártalmatlan!!!!

  • Barta Zsolt teljes mértékben egyetértek veled.

Szóljon hozzá!