Rendszámcsere miatt állítottak elő két férfit

körözés, szeghalmon, biztonság, magánlaksértés, rendőrség, police, baleset, körözés, ittas, békéscsabán

Egy nap két férfit állítottak elő a rendőrök egyedi azonosító jellel való visszaélés miatt Békéscsabán. A rendszámcsere miatt mindkettejük ellen büntetőeljárás indult.

hirdetés

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei 2019. július 23-án két férfit állítottak elő egyedi azonosító jellel visszaélés gyanúja miatt. Az első intézkedés 9 óra körül volt Békéscsabán, a Könyves Kálmán utcában. Egy személygépkocsit és annak vezetőjét ellenőrizték a rendőrök. Az autón egy olyan magyar rendszám volt, amit nem arra a járműre adtak ki. A kocsi tulajdonosa kihallgatásán elismerte, hogy korábban volt egy ugyanolyan márkájú autója, mint most. De azzal balesetet szenvedett és totálkárosra tört. Miután fémhulladékként eladta, a rendszámát és a forgalmi engedélyét nem adta le, hanem megvásárolta azt az angol honosságú kocsit, amivel most igazoltatták és rátette a magyar rendszámot.

Egy órával később, szintén Békéscsabán, egy utánfutós tehergépkocsi ellenőrzése közben derült ki, hogy az utánfutón nem az arra kiadott rendszám van. A rendőrök a személygépkocsi és a tehergépkocsi vezetőjét is előállították a Békéscsabai Rendőrkapitányságra, ahol a rendszámcsere miatt büntetőeljárás indult ellenük és gyanúsítottként kihallgatták őket.

Forrás: police.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

74 + = 78