Az MMM bejelentette kilépési szándékát az egyeztetésből – Kocziha Tünde reagál

Kocziha Kocziha Tünde (Jobbik) Fotó: Körös Hírcentrum

A Mindenki Magyarországa Mozgalom ma bejelentette kilépési szándékát az egyeztetésből, minek kapcsán Kocziha Tünde (Jobbik) az alábbi nyilatkozatot juttatta el szerkesztőségünkbe:

Úgy gondolom, hogy mivel az összefogás kezdeményezője ötletgazdája a Mindenki Magyarországa Mozgalom volt, ezért az együttműködést nélkülük nem tudom elképzelni. Sajnos több alapkérdésben sem sikerült konszenzusra jutnunk, és mindmáig az együttműködésünket a széthúzás jellemezte.

hirdetés

Először az LMP nem vett részt a munkában, majd az MSZP-vel és a Liberálisokkal együtt nem fogadták el a többség által megszavazott polgármester jelöltünket. Utána az MSZP, és LMP és a Liberálisok vádaskodással próbáltak minket lejáratni az országos sajtóban. Eközben a résztvevő öt szereplővel jól együttműködtünk, a képviselők állításában és a kompenzációs lista kialakításában egyetértettünk.

A hírek szerint, az MSZP központ utasítására, saját korábbi álláspontjuknak ellentmondva visszatérésüket kezdeményezték az összefogásba. A közös cél érdekében a tárgyaló ellenzéki vezetők, hajlandóságot mutatnak egy személyt kompenzációs listára, és egyéni választókörzetbe visszahelyezni.

Ezzel szemben ők három képviselőjelöltet, és sokkal előnyösebb pozíciót, és az eddig velünk jól együttműködő partnerünk kizárását követelték. Ez a hozzáállás – véleményem szerint nem fér össze a Mindenki Magyarországa Mozgalom szellemiségével, nem szolgálja az ellenzéki választók érdekeit, és vállalhatatlan a Jobbik számára.

Kapcsolódó tartalom:

 

Szóljon hozzá!

− 1 = 1