Öt békéscsabai érem az Atlétikai Magyar Bajnokságról

atlétikai Fotó: Magyar Atlétikai Szövetség

Az időjárás nem fogadta kegyeibe vasárnap a 124. Atlétikai Magyar Bajnokság indulóit. Ugyanis hatalmas felhőszakadással kezdődött a bajnoki program, amelynek következtében négy számot lehetett megrendezni. Ami a küzdelmeket illeti, az eső és vihar elcsendesedése után természetesen ismét a „sportok királynője” került hatalomra, versenyszám versenyszámot követett.

hirdetés

A békéscsabai atléták helyt álltak az időjárás okozta nehezítő körülménnyel szemben is. Az Országos Atlétikai Bajnokságon, Budapesten kettő aranyérmet és három bronzérmet szereztek a versenyzők a Kopp Békéscsabai Atlétikai Clubnak, és városnak – nyilatkozott Tóth Sándor igazgató, a bronzérmes középtávfutók edzője.

hirdetés

Novák Natáliának az amerikai egyetemi tanulmányai feltételeihez nyáron itthon is dolgoznia kell, így emellett készült a bajnokságra. Nyugodt felkészüléssel fényesebb éremre is képes lehetett volna, hiszen végig „partiban” volt az élmezőnnyel. Bogdán Annabella gerelyhajító új technikát gyakorol most, amellyel még néha az „égiekkel játszik”. Ha kiforr a mozgása, messzebbre fog repülni a gerely a kezéből. Gregor László sérülése ellenére is vállalta az OB-t. Nagy csatában, látványos hajrával lett bronzérmes 3000 m-es akadályfutásban.

Az Olimpiai bronzérmes, Világ és Európa bajnok Márton Anita súlylökésben és diszkoszvetésben sem talált legyőzőre. Súlylökésben 16,90 méterrel, diszkoszvetésben pedig 55,12 méterrel diadalmaskodott. Ismét nagyszerűen szerepelt a klub a felnőtt atlétikai bajnokságon – tájékoztatott az egyesület.

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 1 = 5