Magyar Nagydíj – A Ferrari és a Red Bull is támogatná a 22 futamos idényt

verstappen Fotó: MTI/Balogh Zoltán (archív felvétel)

A Ferrari és a Red Bull is támogatná, hogy a következő Forma-1-es idény 22 futamból álljon, de egyelőre mindkét csapat vezetőjének vannak fenntartásai a versenynaptár bővítésével szemben.

“A Liberty Media már érdeklődött, hogy támogatjuk-e a 22 futamból álló versenynaptárt. Elméletileg igen, de ez számos további kérdést felvet, és még több energiát igényel. Beszéljünk például a tesztekről, és gondolnunk kell az alkatrészekre, a motorokra is” – nyilatkozta a Hungaroringen tartott péntek délutáni sajtótájékoztatón Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

hirdetés

Hozzátette, nem szerencsés, hogy többször is egymást követő hétvégéken rendeznek futamokat, ez logisztikailag rendkívül megterhelő a csapatok számára. A Red Bullnak például negyven kamionja van, de igénybe kell vennie külső cégek segítségét is az összes felszerelés szállításához. Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke úgy fogalmazott, nem lenne probléma a 22 versenyből álló idény, de tudniuk kellene, ez melyik félnek mennyiben lenne hasznos, illetve csökkenthetnék-e például a teszteket. A folytatásban Christian Hornert elsősorban Max Verstappen, Binottót pedig Sebastian Vettel teljesítményéről kérdezték az újságírók. Horner úgy vélekedett, Verstappen a tavalyi kanadai futam óta jól szerepel, az idei produkciójával kimondottan elégedett, különösen azzal, amit az elmúlt három versenyen mutatott. A holland Ausztriában és Németországban nyert, Angliában pedig ötödik lett.

“Számomra ő a legjobb pilóta a mezőnyben, nagyon magas színvonalon versenyez. A sebessége soha nem volt kérdés. Néhányszor hibázott, de ezekből tanult. Már ötödik éve szerepel a Forma-1-ben, sokat fejlődött, tapasztaltabb lett, bár még most is csak 21 éves” – magyarázta a csapatfőnök, aki szerint Pierre Gasly jó teljesítménye is hozzájárul Verstappen kiváló formájához. Hozzáfűzte: mivel nagyon szoros az élmezőny, nem tudja megmondani, hol végezhetnek pilótái vasárnap a Hungaroringen, de reményei szerint jó szerepléssel mehetnek a mogyoródi hétvégét követő nyári szünetre. Mattia Binotto a múlt vasárnapi, németországi futamról elmondta: nagyon fontos volt a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel számára, hogy jó eredményt érjen el hazai közönség előtt.

“Tudtuk, hogy az autónk kiváló, és meg tudjuk nyerni a versenyt. Azt is tudjuk, hogy elszalasztottuk a győzelem lehetőségét. Csalódottak vagyunk, de most arra kell összpontosítanunk, hogy megtudjuk, mit csináltunk rosszul Hockenheimben” – jelentette ki a Ferrari csapatfőnöke. Binotto elsősorban arra utalt, hogy motorproblémák miatt Vettel a mezőny végéről, a monacói Charles Leclerc pedig a tizedik helyről rajtolhatott a Hockenheimringen. Előbbi végül a második helyen ért célba, utóbbi viszont kiesett.

MTI

 

Szóljon hozzá!

− 1 = 7