Túlsúlyos kamionokkal és hamis vezetői kártyával fuvaroztak

Police.hu

A szállítóleveleken szereplő értékeknek majdnem a duplája volt a tényleges súlya annak a két kamionnak, amelyeket Békéscsaba határában ellenőriztek a rendőrök. Az egyik sofőr ráadásul nem a saját vezetői kártyájával vezetett.

hirdetés

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei 2019. augusztus 2-án 10 óra 30 perc körül két kamiont és azok vezetőit ellenőrizték. A sódert szállító tehergépkocsik Békéscsaba határában a 44-es számú főúton haladtak egymás mögött, amikor a rendőrök megállították őket. Az intézkedés során elkérték a szállítóleveleket, valamint a sofőr, és a jármű okmányait is. A rendőröknek feltűnt, hogy a pórkocsikon lévő sóder szemmel láthatóan is több, mint a szállítóleveleken szereplő mennyiség. A társszervek segítségével tengelysúly-mérést végeztek, az eredmény pedig mindkét jármű esetében majdnem duplája volt a dokumentált mennyiségnek és jóval meghaladta a közúton megengedett határértéket is.

hirdetés

Mindezek mellett az egyik teherautó vezetője, egy olyan vezetői kártyát használt, amely nem az ő nevére volt kiállítva. A tachográf készülék így nem az ő pihenő- és vezető idejét regisztrálta.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság mindkét férfit hamis magánokirat felhasználásával gyanúsítja, még egyikük ellen közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt is indult büntetőeljárás.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a személy-és teherautó biztonságos közlekedésére, hiszen a túlterhelt járművek fokozott veszélyt jelentenek a többi közlekedőre. A plusz tömeg miatt a teherautók fék ideje sokszorosan meghosszabbodik, így csak hosszabb fékúttal képesek megállni.

Police.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 15 = 25