Jövőhéten visszatérnek a 30 fok fölötti maximumok

hőség, Záporok, legmagasabb, kánikula, 30, augusztus, időjárás, napsütés, nyár, hőség, melegebb Fotó: Pixabay

Hétfőtől délnyugatira forduló áramlással egyre melegebb légtömegek érkeznek, keddtől ismét többfelé meghaladhatjuk a 30 fokot.

Jövő hét elejétől délnyugat felől ismét egyre melegebb légtömegek érik el hazánkat. Erősödik a nappali felmelegedés, de a napsütés mellett főként északon záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

hirdetés

Hétfőn napos idővel indul a reggel, napközben is a napsütés lesz túlsúlyban, az időnként megnövekvő gomolyokból legfeljebb nyugaton és északon, északkeleten fordulhat elő helyenként gyenge zápor, eseteg zivatar. A szél nyugatira, délnyugatira fordul, és főként északon, északkeleten megélénkül. Friss lesz a reggel, az északi völgyekben helyenként 10 foknál is hűvösebb lehet, napközben azonban már 25 és 30 fok közé melegszik a levegő.

Kedden már 28-33 fok várható, északon, kevesebb délen több napsütéssel. Főként az ország északi felén fordulhat elő szórványosan zápor, zivatar. Szerdán is északon lehet helyenként konevktív csapadékra számítani, de ismét sok lesz a napsütés, délután már 30-35 fok lehet. A délnyugati szelet ezeken a napokon többfelé kísérhetik élénk, zivatar idején erős lökések.

Csütörtökön délen, délkeleten még 35 fok is lehet. Délután északnyugat felől viszont hidegfront érkezhet, és hozhat egyre többfelé záporokat, zivatarokat, északnyugatira forduló szelet, ezzel együtt péntekre pár fokkal a hőmérséklet is visszaeshet – írja az Időkép.

 

Szóljon hozzá!

38 + = 46