Befejeződtek a békéscsabai ipari park előkészítő munkálatai

útépítés, ipari park

A NIPÜF Csoport határidőre kialakította a közúti összeköttetést és a szükséges közműcsatlakozásokat. Ennek köszönhetően azonnali fejlesztésre alkalmassá vált a terület, amelynek több mint egyharmadát már korábban értékesítették.

A fennmaradó 16 hektáron összesen több mint 80 ezer négyzetméternyi új létesítmény épülhet. Jelenleg mintegy 34 ezer négyzetméter ipari csarnok tervezése zajlik, ezekre várhatóan idén év végéig kibocsátják az építési engedélyt, így igény esetén egy új betelepülő vállalkozás számára azonnal megkezdhetők a kivitelezési munkák. A NIPÜF 2018-ban vásárolta meg az összesen több mint 27 hektárnyi területet, és szinte azonnal megkezdődött az infrastruktúrafejlesztés Mára az elektromos, a földgáz-, valamint a víz- és szennyvízvezetékeket a telekhatárig megépítették, és a park északi részén elkészült a 47-es főútról közvetlenül leágazó magánút.

hirdetés

Dr. Kiss László, a NIPÜF Zrt. vezérigazgatója elmondta: „Megfeszített munkára volt szükség ahhoz, hogy a vállalt határidőre befejezzük a fejlesztéseket. Az ipari park Békéscsaba kiváló közlekedési kapcsolatokkal bíró részén, a 2×2 sávossá bővülő M44-es autóúttól északra, annak közvetlen közelében terül el, ezért minden olyan vállalat számára tökéletes helyszín lehet, amely Délkelet-Magyarországról kívánja irányítani hazai vagy határokon átnyúló tevékenységét. A békéscsabai ügylettel együtt a NIPÜF Csoport mostanáig 270 hektárnyi területet értékesített, emellett több mint 150 ezer négyzetméternyi ipari csarnokra kötött bérleti szerződést”.

„A NIPÜF és Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata együttműködésének köszönhetően fontos mérföldkőhöz érkezett ez a zöldmezős beruházás, és várja a további vállalkozásokat. Az ipari park jelentős potenciált hordoz nemcsak városunk gazdaságának fejlesztése, hanem az egész térség munkaerőpiacának fellendítése tekintetében” – mondta Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

Szóljon hozzá!

8 + 1 =