Békés megyében is folytatódik a szúnyogirtás

repülő, szúnyoggyérítés, szúnyogirtás Fotó: Körös Hírcentrum (illusztráció)

A héten a Balatonnál a Tisza-tónál és több megyében folyatódik a szúnyogirtás – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivő-helyettese az MTI-nek elmondta: a csornai régióban, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megyében teljes körű, földi és légi kémiai beavatkozásokat terveznek, míg Baranya, Somogy és Vas megyében, Mohács térségében, valamint a fővárosban részleges gyérítések lesznek. A következő napokban több Duna menti területen biológiai lárvagyérítést végeznek az esők miatt vízzel megtelt tenyészőhelyeken – tette hozzá.

Elmondta: az esős idő miatt a következő napokban ismét több térségben válik szükségessé az intenzívebb szúnyogirtás. A csapadék hatására ugyanis a környezetben számos, a szúnyoglárvák kifejlődésére alkalmas vízfelület jön létre, ilyenek a madáritatók, locsolóvízgyűjtők, de például a virágcserepek és szabadtéri gyermekjátékok is. Fontos, hogy az ezekben összegyűlt vizet kiöntsük, a tároló edényeket pedig lefedjük, mert így jelentős mértékben tudjuk csökkenteni a szúnyogok számát – hívta fel a figyelmet.

A katasztrófavédelem honlapján nyomon követhető, hogy hol és mikor kerül sor szúnyogirtásra – közölte.

Szóljon hozzá!